Instagram çöktü mü? Instagram kapatıldı mı, neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

Türkiye'de Instagram'a erişim engellendi. BTK, platformun "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle kapatıldığını açıkladı. Erişim ne zaman açılacak? Sorularının cevabı haberimizde...

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2024 10:47
Instagram çöktü mü? Instagram kapatıldı mı, neden açılmıyor, ne zaman açılacak?

Son dakika sosyal medya haberleri büyük ilgi görüyor. Türkiye'de en popüler uygulamalardan biri olan Instagram'a erişim sağlanamıyor. Milyonlarca kullanıcı, "Instagram çöktü mü?", "Instagram'a neden girilemiyor?" ve "Instagram ne zaman açılacak?" gibi sorulara cevap arıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Instagram'a erişim engeli getirdi ve gerekçeyi açıkladı. Peki, Instagram ne zaman açılacak? "Instagram akış yenilemedi" hatası nedir ve nasıl çözülür? Instagram yasağı ne zaman kalkacak?

Instagram, fotoğraf ve video paylaşımına odaklanan popüler bir sosyal medya platformudur. Kullanıcılar, medyalarını yükleyebilir, filtrelerle düzenleyebilir ve hashtag'ler ya da konum etiketleriyle organize edebilirler. Gönderiler, herkese açık veya onaylı takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, beğeniler, yorumlar ve doğrudan mesajlar yoluyla birbirlerinin içerikleriyle etkileşimde bulunabilirler. Bugün Instagram'a erişim sağlayamayanlar konu hakkında araştırma yapıyor.

Türkiye'de Instagram'a erişim engellendi. Kullanıcılar, platforma erişim sağlayamama sorunu yaşarken "Instagram çöktü mü?" sorusuna yanıt arıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan açıklamada, Instagram'ın "katalog suçlara uymadığı" gerekçesiyle kapatıldığı belirtildi.

31 Temmuz'da İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Instagram üzerinden İsmail Haniye'nin ölümüyle ilgili bir taziye mesajı paylaşmış, ancak bu paylaşıma erişim engeli getirilmişti. Altun, X hesabından yaptığı açıklamada, "Haniye'nin şehadeti nedeniyle taziye mesajlarının engellenmesini herhangi bir gerekçe göstermeden sansür olarak değerlendiriyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.