İLK KEZ TEKERLEKLİ SANDALYEYLE TANIŞTI
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan doğuştan bedensel engelli Naim Nami hayatında ilk kez tekerlekli sandalyeye kavuştu.
Suriye’de devam eden iç savaştan, en çok etkilenenler hiç kuşkusuz kadın, çocuk ve yaşlılar olmuştu. Ancak savaşın getirdiği zorluklardan kaçan öyle bir kesim daha var ki, onların hayatı çatışmalar nedeniyle daha da yaşanılmaz oldu. Bunlar ise kimisi çocukken yaşadıkları hastalıklar nedeniyle, kimisi de Esad güçlerinin saldırıları sonucu tekerlekli sandalyelere mahkum olan engelliler.
Ülkesine sığınan Suriyelilere kucak açan Türkiye, mültecilere barınma, sağlık ve eğitim desteklerinin yanı sıra sosyal yardımlarda da bulunuyor. 12 bin mültecinin kaldığı Kahramanmaraş çadır kentinde kalan engelliler için tekerlekli sandalye dağıtımına başlandı.
Şu ana kadar 18 engelli mülteciye tekerlekli sandalye ulaştırılırken, dağıtılan sandalyelerden birisi de doğuştan bedensel engelli olan 28 yaşındaki Naim Nami’ye teslim edildi.
Annesi Selime ve babası Muhammet Nami ile Suriye sınırını geçerek Türkiye’ye ulaşmayı başaran engelli gencin hayatı kavuştuğu tekerlekli sandalye ile bir nebzede olsun kolaylaşacak. Nami ailesi, ulaştırılan tekerlekli sandalye karşısında Türk yetkililere teşekkür ettiler. Naim’in doğumundan itibaren engelli olduğunu söyleyen annesi Selime, “Bu sandalye ile hem onun hem bizin hayatı biraz olsun kolaylaşacak. Başta başbakan Erdoğan olmak üzere, bize kucak açan Türk milletine teşekkür ediyoruz.” dedi.
Kahramanmaraş çadır kentinde kalan engelliler için 100 adet daha tekerlekli sandalye dağıtılacağı bildirildi.
- KESİNTİSİZ SAĞLIK HİZMETİ
Öte yandan Kahramanmaraş’taki çadır kentte bulunan mülteciler için 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti sunuluyor. Oluşturulan hastanede, gelen hastaların tedavileri yapılıyor. İleri düzeyde tedavi görmesi gereken mülteciler ise şehir merkezindeki hastanelere sevk edilerek tedavi ediliyor. Hastaların ilaçları da yine çadır kent içerisinde hastalara ulaştırılıyor.
Diğer yandan, yeni doğan bebeklerin de gerekli kontrolleri halk sağlığı bölümünde yapılıyor. Buraya getirilen bebekler tartılıyor, aşıları yapılıyor ve ihtiyaç halinde tedavi altına alınıyor. Gösterilen yakın ilgiden dolayı memnuniyet duyan Suriyeli mülteciler sağlık çalışanlarına teşekkür ettiler.
Kahramanmaraş çadır kentinde kayıt kabul, sağlık, güvenlik ve idari kısımlar olmak üzere toplamda 350 personel görev yapıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.