Hekimlerin Gücü Birleşiyor: Hekim-Sen, Kahramanmaraş'ta Hizmete Girdi!

Hekim-Sen Kahramanmaraş Şubesi açıldı! Hekimlerin haklarını savunmak için bir araya gelen sendika, sağlık alanında hizmete başlıyor. Başkan Doğramacı ve yönetim, açılışta önemli sorunlara dikkat çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2023 17:37
Hekimlerin Gücü Birleşiyor: Hekim-Sen, Kahramanmaraş'ta Hizmete Girdi!

Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ illerindeki doktorlara destek olmak amacıyla faaliyet gösteren Hekim-Sen sendikası, yeni açılan Kahramanmaraş Şubesi ile hizmet vermeye başladı. Hekim-Sen Kahramanmaraş Şubesi'nin açılış törenine, Başkan Ramazan Bıçak ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye genelinden gelen hekimler ve sağlık çalışanları katıldı.

Açılış, Avşar Mahallesi Batı Çevre Yolu üzerinde bulunan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Masim Avm 2. Katında gerçekleşti. Törene, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Genel Başkan Dr. Yakup Gökhan Doğramacı ve diğer sendika yöneticileri de katıldı. Genel Başkan Doğramacı, ülke genelinde sendika açılışlarının devam ettiğini belirtti.

Doğramacı, konuşmasında sendikanın kuruluş amacının hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının haklarını savunmak olduğunu vurgulayarak, "Hep birlikte mutlu, sağlıklı bir ülke için güzel adımlar atacağız" dedi.

hekim-sen-kahramanmaras-subesi.jpg

Sağlık sektöründe yaşanan zorluklara da değinen Doğramacı, şiddet olaylarının arttığına dikkat çekti. "Gerek şiddet, gerek özlük hakları, gerekse muayene iş yükü karşısında ciddi sorunlar yaşıyoruz" diyen Doğramacı, sağlık sistemini etkileyen temel sorunun şu anda şiddet olduğunu belirtti.

Ayrıca, Kahramanmaraş'ın deprem bölgesi olmasının, bölgedeki sağlık çalışanlarının yaşadığı zorlukları artırdığını ifade eden Doğramacı, fiziki koşulların sağlanamamasının ve genç hekimlerin zorunlu gönderilmelerinin sorunlara neden olduğunu dile getirdi.

Açılışa katılan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise Hekim-Sen'in yeni şubesinin hizmetleri için teşekkür ederek başarılar diledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.