Ahmet Doğan İlbey
Harf inkılâbı “kara bir gün” yâni matem günüdür
Bediüzzaman Hazretleri, Latin harflerini bidat olarak değerlendiriyor.Hülâsa ifadeyle “Harf inkılâbının yapılış gayesi, İslâm ve Osmanlımedeniyeti ile yeni kurulan rejimin bağlarının koparılmasıdır. YâniCumhuriyet rejimi, milleti plânlı bir şekilde geçmişinden uzaklaştırıp, Batımedeniyetine dahil etmeye çalışmıştır. Harf inkılâbı bu şenî plânın birparçasıdır” demek istiyor.
“BÖYLE BİR FELAKETHİÇBİR MİLLETİN BAŞINA GELMEMEŞTİR”
Harf inkılâbı İslâm’a karşı bir hamledir. Dil ve hafıza katliamınınböylesi görülmüş müdür? Âmâ üstad Cemil Meriç’in tesbitleriyle harfdeğişikliğiyle zihnî anarşi başladı ki, Cumhuriyetle başlayan kültürçatışmalarının sebeplerinden biridir. “Böyle bir felaket hiçbir milletin başınagelmemiştir. Harfler değişince tam bir anarşi doğdu. Anarşi oradan miraskalmıştır.”
HARF İNKILÂBIKEMALİSTLERİN HÂİNÂNE İNKILÂBIDIR
1922'de Azerbayca'da Latin alfabesinin kabul edilmesinden sonra,Türkiye'de de Laitin harflerine geçme temayüllerinin dillendirilmeye başlandığıgünlerde Kemalist kadronun muhalifi olan Kazım KarabekirPaşa, Azerbaycan’da Latin harflerinin kabul edilmesinin büyük bir hataolduğunu, “Türk yazısı güçtür, okunmaz" şeklindeki propagandanın aslındayüzyıllardır bizi kemirmek, İslâm âlemini parçalamak isteyen Batı menşeli birdüşünce olduğunu, oysa Arap harflerinin İslâm harfleri ve Türklere mal olduğunusöylemeye başladığında Kemalistler bu hâinâne inkılabı yavaşlatarak gizlicehazırlanmaya başlamışlardı.
KEMALİSTLER “HARFİNKILÂBIYLA BATI’YA ÖN KAPIDAN GİRDİK” DİYE SEVİNİYORLAR
Yakup Kadri’nin “Biz Latin alfabesiyle Batı camiasına arka kapılardandeğil, ön kapıdan girme imkânını bulabildik” demesi bundandır. M. Kemal’in,Erzurum’da Mazhar Müfit Kansu’ya “Zaferden sonra hükümet şekli cumhuriyetolacak…. Latin harfleri kabul edilecektir” diyerek harf inkılâbı için ilkişaretini verdiğini hatırlarsak, Kemalistler Millî Mücadele sırasında takiyyeyaparak ve suret-i haktan görünerek milleti aldatmış olmuyorlar mı? (MazharMüfit Kansu, Erzurum'dan Ölümüne Kadar Atatürk'le Beraber).
İNÖNÜ: “HARFDEVRİMİNİN GAYESİ DİNİN ETKİSİNİ ZAYIFLATMAKTI”
Kemalizm’in ikinci şefi İnönü’nün şu sözlerinde iyi niyet aramak mümkünmü? “Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı okuma yazmanınyaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük oluşunun yegânesebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olduğu değildi. Devrimin temel gayelerindenbiri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-İslam dünyası ile bağlarıkoparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı.(…) Yeni nesiller,eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de bizdenetleyecektik (…) Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak,dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı.”
LANETLİ HARFİNKILÂBININ CELLATLARI…
Bu nasıl bir inkılâp ki, Müslümanbir toplumu, Hıristiyan bir toplumdan ayıran değerleri ortadan kaldırıyor.Lanetli harf inkılâbının cellatlarından Ahmet Cevat Emre’nin “Arap yazısıylaBatı kültürünü benimsemek imkânsızdı” düşüncesini bugün Kemalist CHP zihniyetisürdürmüyor mu? “Asıl dertleri Arap alfabesini bir şekilde Türkiye'de geçerlikılmaktır” diye hayıflanmaları, milletin İslâm medeniyet değerlerine dönüşhamlelerini alkışlamasındandır.
Harf inkılabına “Okuma yazmayı kolaylaştırmak ve Avrupa gibigelişmektir…” gibi sözde masumâne bir gerekçe arayan Atatürk milliyetçisigafiller hâlâ aramızda aynı teraneyi söylemeye devam ediyorlar. Oysa asıl gayepozitivist-seküler Batı medeniyetine geçmek, Osmanlı’yı, İslâm’ı ve Kur’an’ıtemsil eden elifbayı milletin hafızasından kazımaktı.
Harf inkılâbıyla bin yıllık Kur’an harfleri cebirle yürürlüktenkaldırılırken, İsrail, bütün mensupları Latin harflerini bildiği halde iki binyıl önceki ölü İbrani alfabesini dirilttikleri ma’lûm.
“M. KEMAL’LE LATİNHARFLERİNİN ŞEREFİNE KADEH KALDIRMIŞTIK”
İbrani alfabesi taraftarı Yahudilerce telin edilen Latin harflerininsavunucusu İthamar Ben-Avi adlı bir Yahudi’nin “Bu fikri ben M. Kemal’denalmadım, aksine onun ilham kaynağı benim. 1911’de Kudüs’e geldiğindeOsmanlı’nın geleceğinin Latin harflerinde yattığını anlatmıştım, o da iknaolmuştu. Hatta ‘Latin harflerinin şerefine’ diye beraber kadeh kaldırmıştık!”sözlerini nasıl anlamalıyız?
Bir İranlı Ömer Hayyam’ın rubailerini anlayarak okuyor, bir İngilizŞekspir’i vecd ile okuyup kendinden geçiyorsa, Türk milletinin suçu neydi? Yeri gelmişken, “Latin alfabesi yerine keşkeGöktürk alfabesi kullanılsaydı…” diye hayıflanan Türkçülerin idrak kirliliğinide hatırlatmış olalım.
------------------
Ey azizan! Şehr-i Maraş 1. Kitap ve Kültür Fuarı’nda 20 ve 21 Aralık 2014tarihlerinde, yâni Cumartesi ve Pazar günleri saat 14.00 ile 18.00 arasındakitaplarımızı yayınlayan Fikir Teknesi Yayınları’nın standında olacağızyine… Yetmişten fazla kitap yayınlayanFikir Teknesi Yayınları’nın kurucusu Haki Demir, Nuri Yıldız ve Ömer Karayılanbeyler de kitaplarının başında olacaklardır. Fikir ehli kitapsever dostlarahaberim verelim, dedik.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.