Gürdal, gazetemize teşekkür ziyaretinde bulundu
Bertiz Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı ve Gürdal Yem Hayvancılık San. Tic. Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Gürdal gazetemize teşekkür ziyaretinde bulundu.
Bertiz Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı ve Gürdal Yem Hayvancılık San. Tic. Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Gürdal gazetemizi ziyarette bulunarak Bertiz Masere Günleri Festivali’ne sağlamış olduğumuz katkıdan dolayı teşekkür plaketi verdi.
Kahramanmaraş’ta hayvancılık ve yem sektöründe birçok büyük projeye imza atan Gürdal, Vakıf olarak şehrin tanıtımı adına düzenledikleri Bertiz Masere Günleri Festivali ile Kahramanmaraş’ın değerlerini gözler önüne sermişti. Gürdal, gazetemizi ziyarette bulunarak Masere Günlerine verdiğimiz destekten dolayı teşekkürünü iletti. Kahramanmaraş’ın hayvancılık sektörünün konuşulduğu ziyarette Gürdal; “Tarım ve Hayvancılık da üreticilerin bir kısmı son 2-3 yıldan bu yana sektörden ayrılmaya başladı. Bunun sebebi maalesef devlet politikalarımızda, Tarım ve Hayvancılıkta üreticilerimize destek vermekten ziyade devletimiz dışardan ithalat silahını kullanarak üreticimizi her geçen gün zayıflatıyor. Halbuki içerideki üreticimizi ve bilinçli üretimi desteklese çiftçiler daha iyi üretim yapacak ve kalkınacaktır. Durum böyle olunca bizlerin de dışarıdan Tarım ve Hayvancılıkta ithalat yapmamıza gerek yoktur” ifadelerini kullandı.
‘Batı şehirleri ile Kahramanmaraş arasında ne gibi farklılıklar var?’ sorusuna da yanıt veren Gürdal, şunları söyledi; “Batı şehirlerindeki insanlar bizim şehrimizdeki insanlardan biraz daha bilinçli. Yerel Yönetimlerin bu işe bakış açısını biraz daha profesyonel görüyorum. Özellikle Sosyal Demokrat Belediyeleri halkla daha iç içe. Tarım ve Hayvancılıkta halkı bilinçlendiriyorlar ve destek oluyorlar. Batı da bu yüzden Tarım ve Hayvancılık biraz daha ileride diyebiliriz”
TARIM VE HAYVANCILIK YEREL SİYASETTEN DESTEK GÖRMÜYOR
“Maalesef yerel siyasetten şehrimiz Tarım ve Hayvancılık adına iş dünyasının önünü açacak projeler yapmıyorlar. Ülke genelinde yapılan bazı standartlar var fakat bundan sadece imkanı olanlar yararlanabiliyor. Burada önemli olan köyde yaşayan çiftçimizin yerinde desteklenmesidir. Bu gibi projeleri de boğmamak lazım. Şartları ağırlaştırmadan biraz daha yapıcı ve kolaylaştırıcı şartlarla, aile tipi modellerle çiftçi yerinde desteklenmelidir”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.