Gaziantep'te Sanat Dolu Günler: Amazon Kadınlar SANKO'da Buluşuyor

Gaziantep'te Melek Yıldız Ergül'ün sanatsal yorumuyla Amazon Kadınlar sergisi, SANKO Sanat Galerisi'nde 6 Ekim'e kadar görülebilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2023 11:38
Gaziantep'te Sanat Dolu Günler: Amazon Kadınlar SANKO'da Buluşuyor

SANKO Sanat Galerisi'nde "Amazon Kadınlar" Resim Sergisi: Melek Yıldız Ergül'ün Sanatsal Yorumu

Gaziantep SANKO Sanat Galerisi, Samsunlu ressam Melek Yıldız Ergül'ün akrilik boya ve karışık teknikle hazırladığı soyut figüratif eserlerden oluşan "Zamana Dokunmak" temasındaki "Amazon Kadınlar" resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Serginin açılışında, Ergül eserlerini ve sanat anlayışını tanıtarak, Amazon Kadınları'nın aslında Anadolu'nun kadınları olduğunu ve bu temayı sanatsal ögelerle yorumladığını vurguladı.

Ressam, Samsun bölgesinde yaşamış olan Amazon kadınlarının kültürel yaşamlarını beş yıldır bir projede tuvallerine aktardığını ve onların yaşam kültürlerini, kostümlerini, savaş aletlerini, danslarını, yaşam felsefelerini ve duruşlarını resimlerine yansıtarak gerçek bir yaşamı ve kültürü aktarmaya çalıştığını anlattı.

amazon-kadinlar-resim-sergisi-sanko-sanat-galerisinde.jpg

Ergül, Amazon Kadınlar'ın tuvale aktarılabilmesi için kalkan, ok ve miğfer gibi savaş aletleri olmadan eksik kalacağını ifade etti ve Amazon Kadınların Anadolu Kadını olma özelliğine dikkat çekti.

Sanatçı, Amazon Kadınlar'ı yorumlarken güç ve cesarete odaklandığını ve bu kadınların egemenliklerini korurken savaşa katıldıklarını, hatta iyi ok atabilmek için sağ göğüslerini dağıttıklarını belirtti. Bu ayrıntıları resimlerine de yansıttı.

Ergül'ün temel hedefi, Amazon kadınlarını resimleyerek Samsun'un tarihi ve kültürel değerlerini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmaktır.

Sergilerini proje olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında açmaya devam edeceğini söyleyen sanatçı, Amazonlar hakkında topladığı bilgileri hayal gücüyle birleştirerek eserlerini oluşturduğunu ve bu eserlerin belgesel değil, sanatsal öğelerle süslendiğini vurguladı.

Melek Yıldız Ergül'ün "Zamana Dokunmak" temalı "Amazon Kadınlar" resim sergisi, SANKO Park AVM'nin üçüncü katında bulunan SANKO Sanat Galerisi'nde 6 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergi açılışına İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Üyeleri Cengiz Halil Çiçek ve Murat Köylüoğlu ile birçok sanatsever katıldı.

Melek Yıldız Ergül, Samsun doğumlu bir ressam olup, eğitim aldığı 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Resim-İş Eğitimi bölümünü tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ve güzel sanatlar liselerinde resim ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı.

Sanatçının çalışmalarının odak noktası "Amazon Kadınları"dır ve bu temayla birçok karma sergiye İngiltere, Fransa, Yunanistan, Almanya, Belçika, Hollanda, Makedonya, Bulgaristan ve KKTC gibi ülkelerde katıldı. Ayrıca ulusal ve uluslararası sempozyumlara ve atölye çalışmalarına da katıldı.

Melek Yıldız Ergül, GESAM, ASGAD ve SAKÜDER gibi sanat derneklerine üyedir ve çalışmalarını Samsun'daki kendi atölyesinde sürdürmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.