FIRINCILARA YÖNELİK HİJYEN EĞİTİMİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
FIRINCILARA YÖNELİK HİJYEN EĞİTİMİ

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği 04.01.2012 tarihinde 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 Söz konusu tebliğin 10.maddesinde; Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitimlerini sağlarlar. Bu tebliğ kapsamında verilecek eğitimlerle ilgili olarak Bakanlık; İlgili meslek federasyonu, kamu kurum ve kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği yapar'' hükmü yer almaktadır. Bu maddeye dayanılarak Esnaf ve Sanatkârlar odaları birliğine bağlı Esnaf ve Sanatkârlar odası üyesi fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personel ile satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele genel gıda hijyeni konularında eğitimlerini sağlamak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu arasında ''İşbirliği Protokolü'' imzalanmıştır.

Bu protokole dayanılarak Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası rafından fırın ve satış yerlerinde çalışanlara yönelik talep edilen hijyen eğitimi İl Müdürü İhsan Emiralioğlu’ nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Katılımcılara genel ve özel hijyen konularında bilgi verilmiştir. Eğitim sonucunda sınav yapılarak başarılı olanlara katılımcı belgesi verilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.