Deprem riskleri yerli teknolojiyle modelleniyor

Türkiye'de yerli CATMOD platformu ile deprem ve sel riskleri modelleniyor. T Rupt Teknoloji, sigorta sektörü için öncü çözümler sunuyor ve uluslararası alanda büyümeyi hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2024 14:29
Deprem riskleri yerli teknolojiyle modelleniyor

Deprem risklerinin yerli teknoloji ile modellendiği belirtiliyor. T-Rupt Genel Müdürü Erdem Karabostan, yerli katastrofik modelleme platformu (CATMOD) ile sigorta sektörünün olası depremlere hazırlandığını ifade etti. Karabostan, "Zorunlu afet sigortasının devreye girmesiyle sel riskini de modelleyeceğiz." dedi.

Türk Reasürans'ın akademik ve teknolojik yetkinlikler üzerine kurulduğunu ve faaliyetlerini Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknopark bünyesinde sürdürdüklerini belirten Karabostan, deprem modellemenin önemini vurguladı. Depremlerin düşük frekanslı ancak yüksek şiddetli olaylar olduğunu dile getiren Karabostan, şirketlerin portföy yönetimi stratejileri, fiyatlama ve risk transfer politikalarında karar destekleri sunduklarını açıkladı.

CATMOD'un tamamen yerli kaynaklarla geliştirildiğini ve dünya çapında nadir bulunan yetkinlik merkezlerinden biri olduklarını belirten Karabostan, platformlarının Türkiye ve sigorta sektörü için önemli bir kaynak olduğunu söyledi. Ayrıca, şirketin Türkiye'nin çeşitli bölgeleri için özel deprem senaryoları geliştirdiğini ve sel tehlikesini de modelleyeceklerini ifade etti.

Karabostan, T Rupt Teknoloji'nin hem ülke içinde hem de uluslararası alanda modelleme çözümleri sunan lider ekip olmayı hedeflediğini ve yakın gelecekte makine öğrenmesi yetkinliğini platformlarına entegre edeceklerini belirtti.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.