Bugün hava Kahramanmaraş'ta (6 Eylül) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 6 Eylül 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2024 10:24
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (6 Eylül) nasıl olacak?

Cuma günü Kahramanmaraş'ta hava genellikle parçalı bulutlu olacak. Öğle saatlerinden akşama kadar yer yer çok bulutlu bir gökyüzü beklenirken, gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görülebilir.

Yağış ihtimalinin yüksek olduğu bölgeler arasında Andırın, Geben, Çokak, Suçatı, Tekir, Kurucaova, Döngel, Düldül Dağı, Türkoğlu Beyoğlu-Şekeroba, Doluca çevresi, Engizek, Çağlayancerit, Bertizin doğu mahalleleri ve Helete çevresi yer alıyor. Ancak Elbistan, Afşin, Göksun, Pazarcık, Türkoğlu Kılılı, Narlı ve il merkezinde yağış ihtimali daha düşük görünüyor. Her durumda hava şartlarında ani değişiklikler yaşanabileceğinden dikkatli olunması öneriliyor, özellikle salça ve tarhana gibi açık hava işlerini yapacaklar için önemli bir uyarı.

Bölge genelinde yerel olarak kümülonimbus bulutları oluşabileceğinden, yağış düşmese bile yıldırım ve dolu riski devam ediyor. Vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

Sıcaklıklar güney bölgelerde 34-37°C arasında, kuzey ilçelerde ise 30-33°C civarında seyredecek. Andırın çevresinde ise sıcaklık 27°C'ye kadar düşebilir. Önümüzdeki birkaç gün sıcaklıkların artması bekleniyor, ardından ise bir düşüş ihtimali var. Bu konuda gelişmeler paylaşılıyor olacak.

Orman yangını riski devam ediyor, bu yüzden tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor. Rüzgar, güney ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Kuzey ilçelerde ise kuzey yönünden esmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.