Bugün hava Kahramanmaraş'ta (20 Eylül) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 20 Eylül 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2024 10:13
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (20 Eylül) nasıl olacak?

Bugün Kahramanmaraş genelinde hava parçalı bulutlu, bazı bölgelerde ise yoğun bulutlanma görülecek. Öğle ve akşam saatleri arasında ilimizin batı kesimlerinde yer yer yağışlar bekleniyor.

Özellikle Andırın, Geben, Düldül Dağı, Yavşan, Uludaz, Başkonuş, Sır Barajı'nın batı ve orta kesimleri ile Türkoğlu'nun yüksek mahallelerinde yağış ihtimali daha fazla. Bu lokal yağışların il merkezinin batısına, yani Kavlaklı, Üngüt, Kılavuzlu, Dereboğazı, Fatmalı ve çevresine kadar uzanabileceği tahmin ediliyor. Türkoğlu, Beyoğlu, Şekeroba, Tekir, Çağlayan, Ilıca ve Çukurhisar çevresinde de yağış görülebilir. Berit Dağı ve Binboğa Dağları'nda hafif gök gürültülü sağanak geçişleri bekleniyor.

Yağışlar kısa süreli ve yerel olmakla birlikte, gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Açık ve yüksek alanlarda yıldırım riski bulunduğundan dikkatli olunması gerektiği bildirildi. Cumartesi öğleden sonra, akşam saatlerinde ve Pazar günü il genelinde daha belirgin yağışlar bekleniyor. Hava serinleyecek.

Güney ilçelerde gündüz sıcaklıkları 28-31 derece, kuzey ilçelerde ise 24-27 derece aralığında seyredecek. Andırın çevresinde sıcaklık 21 derece civarında olacak. Hava biraz serinlese de orman yangını riski devam ediyor. Vatandaşların bu konuda tedbirli olmaları önemle rica ediliyor.

Rüzgar, batı ve kuzeybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.