Bayatlamayan Cevizli-Fındıklı Kurabiye Tarifi: Lezzetin Sırrı!
Çay saatlerine lezzet katacak bayatlamayan cevizli-fındıklı kurabiye tarifi! Pratik ve nefis, ağızda dağılan tat. Denemelisiniz!
Çay keyfinizi daha da özel hale getirecek bir tarif sunuyoruz: Bayatlamayan Cevizli Fındıklı Kurabiye! Bu tarif, tereyağlı, ceviz ve fındıklı içeriğiyle çay saatlerinize renk katacak.
Ceviz, fındık ve kuru üzümün mükemmel bir kombinasyonuyla hazırlanan bu kurabiye tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Buyurun, tarife bir göz atın!
MALZEMELER:
200 gram tereyağı
50 gram pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 kaşık sirke
400 gram un
Kabartma tozu
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık karışımı
1 çay bardağı kuru üzüm
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta akı
Ceviz ve fındık parçaları
TARİF:
Hamuru yoğuracağınız kaba tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta sarıları ve sirkeyi koyun. İyi bir şekilde karıştırın.
Daha sonra kabartma tozunu ekleyin ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurun içine kuru üzüm, ceviz ve fındık karışımını ekleyin ve iyice karışana kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamuru tezgahın üstüne alın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
Açtığınız hamurun üzerine yumurta akını fırça yardımıyla sürün ve geri kalan ceviz ve fındık parçalarını serpin.
Şimdi bir rulo veya bıçak kullanarak istediğiniz şekilde dilimleyin.
Dilimlediğiniz hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin, böylece birbirlerine yapışmazlar.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına kurabiye tepsisini sürün ve yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Kurabiyelerinizi soğuduktan sonra servis edin ve çayınızın yanında keyfini çıkarın. Afiyet olsun!
KAYNAK: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.