Barınak değil “Acil Servis”
Sokak hayvanlarına ev sahipliği yapan barınakların Türkiye’deki en güzel örneklerinden biri olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı teknolojik ekipmanlar ve 7 gün 24 saat verdiği hizmetle hayvan severlerin takdirini kazanıyor.
Bunun en son örneği geçtiğimiz gece yaşandı. Saat 23.30 sıralarında hayvan barınağını arayan bir vatandaş, bir köpeğin diğer köpekler tarafından saldırıya uğradığını belirterek yardım istedi.
Belirtilen adrese intikal eden ekipler yaralı köpeği derhal hayvan barınağına götürerek ameliyata aldılar ve gerekli müdahaleyi yaptılar.
BAŞKAN ERKOÇ’A TEŞEKKÜR
Yaralı köpeği hayvan barınağına taşıyan ekibi takip eden vatandaş gördükleri karşısında adeta şok olduğunu ifade ederek: “Resmen hastanenin aciline getirilen bir hasta gibi par tutuş olup veteriner hekimlerin derhal müdahale etmesi çok ama çok hoşuma gitti. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç’u arayarak durumu izah ettim ve kendisine bu hizmetinden dolayı teşekkür ettiğimi belirttim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere yaralı köpeğe müdahale eden Veteriner Hekimler Erkan Aksu ve Yakup Bilal ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ 3 BARINAĞINDAN BİRİSİ
Kapıçam Mesire Alanı’nda 18.450 m² alan üzerine kurulu Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi (Hayvan Barınağı) bünyesinde idare, yemek hazırlama, karantina köpek evi, köpek geçici bakım evi, köpek gezinti alanları, köpek kulübe alanları, karantina kedi evi, ilk gelen kedi evi, kedi evi, anneli yavrulu kedi evi, müşahede kedi evi, araç dezenfeksiyon havuzu, sızdırmaz fosseptik ve otopark alanları bulunuyor. Merkezde hayvan toplama aracı ile hayvanlar için yemek toplama aracı da hizmet veriyor.
300 hayvan kapasiteli barınakta rehabilitasyon işlemleri yapılan sokak hayvanları için muayene, tedavi, kısırlaştırma hizmeti veriliyor. Tehlike arz eden başıboş kedi ve köpekler toplanıp hayvan barınağına getiriliyor. Uzman veteriner hekimlerce kısırlaştırılıp küpelenen hayvanlar, daha sonra doğal ortamlarına bırakılıyor. Barınakta 2 veteriner hekim, 1 tekniker, 3 hayvan bakıcısı ve 2 özel güvenlik elemanı görev yapıyor.
KAYNAK: Maraştanhaber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.