Balıkesir’in Sındırgı İlçesindeki Şifalı Su Cilt Rahatsızlıklarına İyi Geliyor

Balıkesir’in Doğal Şehir olarak adlandırılan Sındırgı ilçesi iki farklı termal su kaynağı ile şifa dağıtıyor. İlçe Türkiye’nin en soğuk ve en sıcak iki termal kaynağına sahip. İki ayrı termal suyun da özellikleri saymakla bitmiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2023 03:20

Balıkesir’in Doğal Şehir olarak adlandırılan Sındırgı ilçesi iki farklı termal su kaynağı ile şifa dağıtıyor. İlçe Türkiye’nin en soğuk ve en sıcak iki termal kaynağına sahip.İki ayrı termal suyun da özellikleri saymakla bitmiyor.

KIZILÇAM ORMANLARI İÇERİSİNDE SAKLI CENNET EMENDERE

Emendere mahallesinde bulunan kaynağında 33 derece sıcaklığa sahip kaplıca suyunun cilt hastalıklarına faydalı olduğu kanıtlanmış durumda. Başta Sedef hastalığı olmak üzere, mantar, egzama, yaralar, diyabetik yaralar, saç derisi hastalıkları, kaşıntı, döküntü gibi çeşitli cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

Yüksek oranda selenyum ve radon bulunan termal suy insanlara yardımcı olmakta. Eşsiz bir doğa içerisinde bulunan Eman Termal Otel, havuz ve piknik alanları ile unutulmayacak bir tatil ve tedavi için fırsat sunuyor. Çevresinin kızılçam ormanları ile kaplı olması ile de özellikle astım hastaları için cezbedici özellik taşıyor.

EMENDERE TERMAL SUYU HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR?

*Sedef

*Egzama

*Yara

*Diyabetik Yaralar

*Saç Derisi Hastalıkları

*Kaşıntı

*Döküntü

*Cilt Hastalıkları

*Stres Bozukluğu

*Dolaşım Bozukluğu

*Mide Rahatsızlıkları

TERMAL TURİZM VE SAĞLIK TURİZMİ YATIRIMCILARI İÇİN DOĞRU ADRES SINDIRGI KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

2006 yılında termal turizm bölgesi ilan edilen Balıkesir’in Sındırgı ilçesi yatırımcılar içinde önemli ayrıcalıklar taşıyor. İki ayrı termal kaynak bölgesinde bulunan termal tesisler örnek teşkil ederken, yeni yatırımcılar da önemli ölçüde desteklerden faydalanabiliyor. Son yıllarda sanayileşme ve kentleşme sonucu ortaya çıkan çevre sorunları ve çevre kirlenmesi insan sağlığını bozan ve verimliliği azaltan bir ortam yarattığından dolayı turizm sektöründe tatilcilerin büyük çoğunluğu kum, deniz ve eğlenceden ziyade sağlık, kültür ve termal turizmine yöneldiği görülmekte ve termal turizmin önemi her geçen gün daha da artmaktadır.

Özellikle pandemi sürecinde insanlar kalabalıktan uzaklaşarak doğaya daha da yakınlaştı. Bu durumda eşsiz doğası ve güzellikleri ile Sındırgı’nın tercih edilme oranını arttırdı. Eşsiz bir doğa içerisinde Sındırgı ilçesinde en soğuk ve en sıcak termal su kaynaklarının mevcudiyeti ile hem ülkemizde hem de dünyada termal turizm konusunda önemli bir ayrıcalık oluşturmaktadır.

Sındırgı Belediyesi de ilçedeki yatırımlara turizm alanında önemli ölçüde yer vermektedir. Hanımeli Çarşısı, Şerif Paşa Meydanı, Kent Meydanı, Güreş Müzesi, Kışla Müze Han, Kocahan, yürüyüş parkurları, paraşüt atlayış alanları gibi birçok farklı yönde turizmi destekleyen çalışmalar da ilçeye hayat vermektedir.

Sındırgı’nın İstanbul - İzmir - Bursa gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu illere yakınlığı ulaşılabilirlik yönünden de artı özellik katmakta ve termal turizmin bu bölgede gelişmesine olanak sağlamaktadır. Ayrıca Bölgenin sahip olduğu tarihi zenginlikler, doğal güzellikler ve kültürel değerler ve özellikle Yağcıbedir halısı, Sındırgı’nın turizme yönelmesine katkı sağlayacak ve termal turizme destek verecektir. Termal otel işletmeleri, diğer konaklama işletmelerinden farklı olarak müşterilerine tedaviye dayalı hizmetler sunmaktadır. Bu, müşterilerin belli tedavi alışkanlıkları edinmesine sebep olmakta ve her yıl tekrarlanmasına yol açmaktadır. Ayrıca işletmelerin termal turizm amaçlı 12 ay hizmet verebilme imkânının olması ve kış turizmi, yayla turizmi, kırsal turizm, kültür turizmi gibi diğer alternatif turizm türleri ile birlikte değerlendirilmesi termal turizm işletmelerine önemli avantajlar sağlamaktadır. Termal otel işletmeleri de bu avantajları en iyi şekilde kullanarak ve müşterilerinin sadakatlerine etki edebilecek faktörleri tespit ederek, müşteri sadakati yaratmada başarılı olabileceklerdir.

İlçeyi turizm alanında geliştirmeyi hedefleyen ve birçok dev projeyi hayata geçiren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ İlçemizi termal turizm alanında geliştirmek adına en önemli adımı 2006 yılında attık. Termal turizm bölgesi ilan edilmesi ile birlikte termal tesislerde boy göstermeye başladı. Hisaralan bölgemizde yalnızca pansiyonlar bulunurken şimdi beş yıldızlı oteller faaliyet gösteriyor. Yatırımcılarımızı önemli ölçüde desteklemeye hazırız. Doğa, kültür ve termalin buluştuğu doğal şehir Sındırgı her yönü ile turizme hazır. Dün turizmin T’sinin bahsedilmediği ilçede bugün yılda 150 bine yakın kayıtlı ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Kültürel değerlerimiz, festivallerimiz, turizm yatırımlarımız her geçen gün daha fazla ziyaretçinin dikkatini çekiyor. Bugün artık doğal şehir Sındırgı termal, sağlık, kültür ve doğa turizminin tercih edilen isimleri arasında” dedi.

DOĞAL GÜZELLİKLER, TERMAL, KÜLTÜR, TARİH, HUZUR, MUTLULUK, ADRENALİN VE HEYECAN

Sındırgı ilçesi termal kaynaklarına sahip olduğu kadar da eşsiz doğal güzelliklere sahip. %57 si ormanlarla kaplı olan ilçe huzur ve mutluluk dağıttığı kadar, adrenalin ve doğa sporlarına da ev sahipliği yapıyor. Üç farklı yürüyüş rotası, paraşüt atlayış alanları, yelkenli ve su sporlarına ev sahipliği yapan 20 km uzunluğundaki Çaygören barajı ile her alanda imkân sağlıyor.

İlçedeki tescilli binalar ile tarihe ışık tutan ilçe, yörük kültürünü de yaşatıyor. Geleneksel Yağcıbedir halı kültür ve sanat günleri, güreş müsabakaları, cirit gösterileri, OFF Road festivali gibi farklı sosyal aktivitelerle zenginleşen ilçe birbirinden farklı birçok değeri içinde barındırıyor.

TESCİLLİ DOĞAL ŞEHİR

Doğal şehir ünvanı ile tanınan Sındırgı ilçesi tescilli olarak turizm logosu ve doğal şehir ünvanına sahip. Bölgenin eşsiz doğa güzellikleri, termal kaynakları, kültürel yapısı, tarihi değerleri ve yöre halkının samimiyeti de bu terimi doğrulayan en temel sebepler.

Bu sebepler birleşince de doğal şehir Sındırgı alt yapısı ve turizm alanındaki yatırımlarla da ziyaretçilerinin gözdesi halini alıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.