Bakan Kurum Kahramanmaraş’ta: Yıl sonuna inşallah Ebrar Sitesi'ni bitireceğiz

Bakan Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi'nde incelemelerde bulunarak, deprem bölgelerinin ve ülkenin afetlere karşı dirençli hale getirileceğini duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2024 14:59
Bakan Kurum Kahramanmaraş’ta: Yıl sonuna inşallah Ebrar Sitesi'ni bitireceğiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ebrar Sitesi inşaat alanında gerçekleştirdiği incelemenin ardından yaptığı açıklamada, “İlk olarak deprem bölgemizi, ardından ülkemizi tüm afetlere karşı dirençli hale getireceğiz” dedi.

İstanbul'da trafik kazasında şehit olan polis memuru Mustafa Peksoy'a rahmet, ailesine başsağlığı dileyen Kurum, deprem bölgesindeki 11 ilde 153 bin mimar, mühendis ve işçinin gece gündüz çalıştığını belirtti. Bu illerde 302 bin konut ve iş yerinin inşaatına başladıklarını hatırlatan Bakan Kurum, “Şu ana kadar 76 bin konutu teslim ettik. Eylül ayında Cumhurbaşkanımızın katılımıyla bu sayıyı 100 bine çıkaracağız ve yıl sonunda en az 200 bine ulaşacağız. 2025 yılı sonuna kadar, depremzedeler yeni yuvalarında olacak. Şehirlerimizi yeniden inşa edecek ve 14 milyon insanımızın sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

5927262972986639981.jpg

Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin köşe taşı olduğunu vurgulayan Kurum, Sütçü İmam’ın vatanı olan bu şehirde şimdiye kadar 17 bin 592 konut ve iş yeri teslim ettiklerini belirtti. Ayrıca, Merkez, Elbistan, Afşin, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu'nda toplam 45 bin 347 konut ve iş yerinin inşaatına devam ettiklerini söyledi. Azerbaycan ve Trabzon caddelerinde yapılan çalışmalarla kardeşliği yeniden inşa edeceklerini ekledi.

Kapalıçarşı projesi, Doğukent ve Güneşevler mahallelerinde de yeni çalışmaların başlayacağını ifade eden Kurum, Derepazarı alanında esnafla bir araya geldiklerini ve projelerin Ekim ayında tamamlanacağını söyledi. Ayrıca, Onikişubat ilçesindeki heyelan riski taşıyan bölgede bilimsel çalışmaların devam ettiğini belirtti ve ekim ayı sonunda raporları paylaşacaklarını duyurdu.

5927262972986639980.jpg

Son olarak, “Deprem bölgesi tüm Türkiye'dir” diyen Kurum, bu bölgenin ülkenin refahı ve geleceği için kritik olduğunu vurguladı. Türkiye’de her beş çocuktan birinin ve her yüz çalışandan 13’ünün bu bölgede yaşadığını, bölgenin ekonomik olarak da önemli olduğunu belirtti.

İncelemelere, Vali Mükerrem Ünlüler, AK Parti milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Burak Gül ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.