Bakan Kacır: Kahramanmaraş, Hatay ve Gaziantep'te, 11 Yeni Sanayi Sahası!
Deprem sonrası yardım çalışmaları kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te 11 yeni sanayi sahası oluşturuldu. Detaylar haberimizde.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli üretim kabiliyetlerini geliştirerek ülkenin küresel üretim üssü olma hedefine odaklandıklarını söyledi.
DEPREM SONRASI YARDIM ÇALIŞMALARI
Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te, 2 bin 430 hektar büyüklüğünde 11 yeni sanayi sahası ilan edildi.
Deprem bölgesindeki KOBİ'lerin yeniden ayağa kaldırılması için Dünya Bankası ile yürütülen çalışmalar sonucunda 450 milyon dolarlık finansman da yine bu dönemde işletmelerin hizmetine sunuldu.
Bölgeyi ayağa kaldıracak yatırımlar için Kahramanmaraş'ta Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı projeleri imza töreni yapıldı.
Malatya sanayisini yeniden ayağa kaldıracak, kalkınma ve istihdam sağlayacak Deprem Bölgesi Yatırımları Fırat Kalkınma Ajansı İmza Töreni düzenlendi.
Bitlis'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla 3 binden fazla istihdam oluşturan 46 sanayi tesisinin toplu açılışı yapıldı.
Karadeniz Bölgesi'nin yanı sıra diğer illerde yaşanan sel felaketi sonrasında "Acil Destek Paketi" ivedilikle devreye alındı.
Milli Teknoloji Hamlesi: Türkiye'nin dördüncü sanayi devrimine ayak uydurarak Milli Teknoloji Hamlesi'ni başlattığı vurgulandı.
YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM
Ülkede yerli ve milli üretim kabiliyetlerinin güçlendirilmesi, kritik teknolojilerdeki üretim yeteneklerinin artırılması hedeflendi.
YEŞİL VE TEKNOLOJİK DÖNÜŞÜM
Sanayinin yeşil ve teknolojik dönüşümüne odaklanıldı. Bu dönüşümün sürdürülebilirlik ve rekabetçilik açısından önemi vurgulandı.
NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI
Nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi ve eğitimin önemi üzerinde duruldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Liderliği: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin bağımsızlık ve teknoloji hedeflerine ulaşma kararlılığı ifade edildi.
100 GÜNLÜK İCRAATLAR
Bakan Kacır'ın ilk 100 gününde gerçekleştirilen icraatlar arasında Kahramanmaraş'ta depremlerden etkilenen illerin yeniden inşası, Arktik bilimsel araştırmalar, Togg gibi vizyon projeleri, uzay teknolojileri, TEKNOFEST, yerli otomobil Togg'un teslimatları, Türkiye Uzay Ajansı'nın uluslararası uzay yarışmasına katılım gibi çeşitli konular yer aldı.
TEKNOLOJİ DESTEKLERİ
TÜBİTAK destek programlarının üst limitlerinin artırılması ve teknoloji alanındaki destekler vurgulandı.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER
Türkiye'nin uluslararası alandaki işbirlikleri ve anlaşmaları, özellikle Yeşil ve Dijital Dönüşüm Projesi, NATO İnovasyon Fonu'na katılım, Ukrayna ile stratejik işbirliği, Birleşik Arap Emirlikleri ile teknoloji ve yatırım anlaşmaları, vurgulandı.
SEL FELAKETİ SONRASI DESTEK
Karadeniz Bölgesi ve diğer illerde yaşanan sel felaketi sonrasında acil destek paketinin devreye alındığı ifade edildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin teknoloji ve sanayi alanında önemli adımlar atmaya devam edeceğini ve ülkeyi küresel bir üretim üssü haline getirmeyi hedeflediğini vurguladı.
KAYNAK: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.