Bağışıklık sistemi zayıf olanlara bire bir! Kirpi Başı
Şifalı bitkilerden Kirpi Başı, Kirpi Başı nasıl kullanılmalı,Kirpi Başı faydaları, Kirpi Başı, Kirpi Başı nedir?
Diğer Adları: ekinasya, koni çiçeği.
Hasat zamanı ve şekli: yapraklar toplanıp kurutulur.
Kurutma Usulü: gölgede.
Kullanma Usulü: kaynatılıp demlenir ve günde 3 kez aç karna içilir. Bir tutam bitki / 1 su bardak su.
Kullanılan Kısımlar: yapraklar.
Şifası: vücut dolaşımı, sindirim sistemlerini güçlendirir. Tonik etkisi vardır. Anti bakteriyel, anti viral, mikroplara karşı etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Zehirlilik durumu: zehirli değildir.
Çeşitler: 2 çeşittir.
Yetişme Ortamı: Kızılderililerin kullandığı bir bitkidir. Türkiye’de yenidir.
Uyarılar: bitkinin yetiştirilmesi teşvik edilmelidir. Halen ithal edilmektedir.
Muhteviyatı: Echinocoside-polisakkaritler-poli asetilenler-kafeik asitler-triglikozit-glikoproteinler-betain-bakır-protein-tanen-yağ asitleri, A-C-E Vitaminleri bulunur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.