Avrupa Birliği Destekli Kahramanmaraş Vakıf Bölge Toplantısı
KSÜ, Avrupa Birliği Destekli Kahramanmaraş Vakıf Bölge Toplantısına ev sahipliği yaptı
Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Birlik Vakfının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen Bilik Vakfı Kahramanmaraş Bölge Toplantısı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Alacalı yaptı. Aalacalı, vakıf çalışmaları ve yürütülen projelere ilişkin bilgiler verdi.
Birlik Vakfı Kurucular Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erman Bülent Tuncer ve Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Alper Erşahan da kısa birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.
Birlik Vakfı Proje Koordinatörü/Kurumsal Strateji ve İş Geliştirme Danışmanı Halil İbrahim Başar ise “Birlik Vakfının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.
Açılış konuşmaları ve bilgilendirme sunumunun ardından KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, “Türkiye’de Sivil Toplum ve AB Sürecinde Sivil Toplumun Rolü” başlıklı seminer sunumunu gerçekleştirdi.
Seminer sunumu öncesi KSÜ hakkında genel bilgiler veren Rektör Can, Bilik Vakfı Kahramanmaraş Bölge Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Üniversite olarak çalışma barışı ve huzur ikliminin güçlendirilmesi ve sürdürülmesine önem verdiklerini belirten Rektör Can, Kahramanmaraş’taki kurum ve kuruluşlarla da etkili işbirlikleri yürüttüklerinin altını çizdi.
Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin ülke kalkınmasındaki yeri ve önemini vurgulayan Rektör Can, “Bu kapsamda üniversite olarak şehrin bütün unsurlarıyla yakın işbirliği içerisindeyiz. Esasen bu bir tercih değil, üretmek, gelişmek, şehrimiz ve ülkemiz için artı değer ortaya koymak için bir zorunluluktur.” diye konuştu.
Rektör Can, “Türkiye’de Sivil Toplum ve AB Sürecinde Sivil Toplumun Rolü” başlıklı seminer sunumu kapsamında vakıf ve sivil toplum kuruluşlarının ülkenin ilerlemesine önemli katkılarının olduğunu ifade ederek, “Sivil Toplum ve Örgütlenme”, “Sivil Toplum ve Ahilik” ve “Sivil Toplumun Önemi” konularında bilgiler verdi.
Toplantı kapsamında İstanbul Üniversitesi Risk ve Denetim Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Davut Pehlivanoğlu “STK’larda Kurumsallaşma Çalışmaları” ve “Birlik Vakfının Kurumsallaşma Çalışmaları”, Birlik Vakfı Proje Koordinatörü/Kurumsal Strateji ve İş Geliştirme Danışmanı Halil İbrahim Başar “STK’larda Teknoloji Kullanımı ve Birlik Vakfı Örneği: BİRLİKSİS” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.
Program soru-cevap bölümü, genel değerlendirmeler ve ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.