Araç sahiplerine müjde: Benzin ve motorine çifte indirim geldi!

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarını etkiliyor. 22 Ekim 2024'te yapılan indirimlerle İstanbul'da motorin litre fiyatı 41,91 TL, benzin litre fiyatı ise 42,86 TL olarak güncellendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2024 13:44
Araç sahiplerine müjde: Benzin ve motorine çifte indirim geldi!

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarına da yansıyor. Bu nedenle akaryakıt fiyatları indirim veya zam haberleriyle sürekli olarak değişiyor.

Peki, 22 Ekim 2024 tarihinde benzin ve motorin fiyatlarında bir indirim veya zam var mı? Benzin ve motorinin güncel fiyatları ne kadar, akaryakıt fiyatları litre başına kaç TL? Vatandaşlar döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte benzin ve motorin fiyatlarını yakından izlemeye devam ediyor.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM

Benzin ve motorin fiyatlarında yapılan indirimler açıklandı. Benzin fiyatında 1 lira 87 kuruş, motorin fiyatında ise 1 lira 65 kuruşluk bir düşüş yaşandı. Bu indirimler gece yarısı itibarıyla geçerli hale geldi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel pompa fiyatlarına göre

Kahramanmaraş’ta:

Motorin litre fiyatı: 41,91 TL

Benzin litre fiyatı: 42,86 TL

İstanbul'da:

Motorin litre fiyatı: 41,91 TL

Benzin litre fiyatı: 42,86 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı ekleniyor ve bu tutara KDV dahil edilmeden rafineri satış fiyatı oluşturuluyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı belirlenirken, Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve dolar kuru takip ediliyor, bu verilerle rafineri tavan satış fiyatı hesaplanıyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.