Araç sahipleri dikkat: Büyük indirim geliyor

Araç sahiplerini sevindirecek haber: Bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına indirim yapılacak. Fiyatlar, şehir ve dağıtım firmalarına göre farklılık gösterebilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2024 16:28
Araç sahipleri dikkat: Büyük indirim geliyor

Araç sahiplerini sevindirecek bir haber geldi: Bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatında 1 TL 46 kuruşluk bir indirim yapılacak. Brent petrol fiyatlarındaki düşüş ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle Türkiye'de akaryakıt fiyatlarındaki değişkenlik devam ediyor.

ÖTV zamları ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar, benzin ve motorin fiyatlarına doğrudan etki ederken, bu kez tüketiciler için olumlu bir gelişme var.

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, uluslararası piyasalardaki düşüşün ardından 23 Ağustos 2024'ten itibaren benzin fiyatlarında 1 TL 46 kuruşluk bir indirim bekleniyor. Bu indirimle birlikte, Ankara'da benzinin litre fiyatı 43.51 TL'ye, İstanbul'da 43.20 TL'ye, İzmir'de ise 44.01 TL'ye düşecek.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki değişiklikler temel alınarak rafineriler tarafından belirleniyor. Bu hesaplamaların sonucunda, dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar rekabet ve serbest piyasa koşulları gereği şirketler ve şehirlere göre farklılık gösterebiliyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.