Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta dev zam yolda

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kuru değişiklikleri nedeniyle Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına zam bekleniyor. 20 Eylül 2024 itibarıyla benzine 1,40 TL zam yapılacağı öngörülüyor. Güncel fiyatlar ve detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2024 14:01
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta dev zam yolda

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında artış bekleniyor. İlk zam haberi ise salı gününden itibaren benzine yapılacak zamla gündeme geldi. Peki, benzine ne kadar zam yapılacak? 20 Eylül 2024 itibarıyla İstanbul’daki güncel akaryakıt fiyatları ne durumda? İşte detaylar...

20 Eylül 2024 tarihinde, akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam daha bekleniyor. Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişimler, benzin ve motorin fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Peki, benzine zam yapılacak mı? Benzin zammı ne zaman yürürlüğe girecek? İşte ayrıntılar...

Salı gününden itibaren benzine 1,40 TL’lik bir zam yapılması öngörülüyor. Vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ederken, İstanbul’daki güncel akaryakıt fiyatları ise şöyle:

Motorin: 41,74 TL/litre

Benzin: 41,55 TL/litre

Akaryakıt fiyatları nasıl belirleniyor?

Türkiye’de akaryakıt fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler ve döviz kuru dalgalanmalarına bağlı olarak hesaplanıyor. Fiyat belirlenirken, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı temel alınıyor. Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve döviz kuru dikkate alınarak belirleniyor. Ayrıca, bu fiyatın üzerine ÖTV ve EPDK payları eklenerek nihai akaryakıt fiyatı ortaya çıkıyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.