Anne adaylarında süt arttırıcı özelliği olan bitki! Kişniş
Şifalı bitkilerden Kişniş, Kişniş nasıl kullanılmalı,Kişniş faydaları, Kişniş, Kişniş nedir?
Kişniş
Diğer Adları: aş otu, kinzi.
Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaşmaya yakın (Balmumu kıvamında iken) biçim yapılır. Demetleri kurutulur, harmanlanır tekrar kurutulur.
Kurutma Usulü: havadar binalarda.
Kullanma Usulü: 1 çay kaşığı toz halinde getiriliş tohum 1 çay bardağı suyla haşlanıp 1 günlük olarak içilir. Yemek ve çorbalara katılır.
Kullanılan Kısımlar: tohumlar.
Şifası: iştah açıcı, gaz çıkarıcı, sindirim sistemini düzenli çalıştırır, parfümeride koku verici, baş dönmesi giderici, süt arttırıcıdır.
Zehirlilik durumu: fazlası zehirlidir. Dalgınlık ve sarhoşluk etkileri gösterir.
Çeşitler: yabani türleri dağda bulunur.
Yetişme Ortamı: çiftçiler tarafından ekimi yapılmaktadır.
Uyarılar: fazla alınmamalıdır.
Muhteviyatı: eterik yağ, katı yağ, kumarin, şekerler, sitosterin ve bilinmeyen maddeler ve rezin, tanen taşır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.