Andırın’da Zeytin Sineği ile toplu mücadele Tarla Okulu programı gerçekleştirildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2021 22:51
Andırın’da Zeytin Sineği ile toplu mücadele Tarla Okulu programı gerçekleştirildi

Zeytin sineği ve Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede zehirli yem kısmi dal ilaçlaması yönteminin yaygınlaşması amacıyla Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce temin edilen 3,5 ton ZİRAY (Hidrolize Protein)'ın çiftçilere dağıtımı törenle...

Zeytin sineği ve Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede zehirli yem kısmi dal ilaçlaması yönteminin yaygınlaşması amacıyla Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce temin edilen 3,5 ton ZİRAY (Hidrolize Protein)'ın çiftçilere dağıtımı törenle gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü bütçe imkânları ile temin edilen ve üreticilere ücretsiz olarak dağıtımı yapılan ZİRAY ile üreticilere toplu şekilde kısmı dal ilaçlaması yöntemiyle etkili, ekonomik, doğal dengeyi korumaya yönelik mücadelenin benimsetilmesi ve alışılagelen kaplama mücadeleden vazgeçilmesinin altlığı hazırlanmaktadır.

Andırın İlçesi Yeşilova havzasında yapılan ZİRAY dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT, İl Müdür Yardımcısı Salih İNAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim KARGI, Andırın İlçe Müdürü Uğur ADSAY, İl ve İlçe Müdürlüklerinden teknik personeller ile çiftçiler katıldılar.

andirin-07.jpg

Andırın ilçesine bağlı 15 Mahallede yaklaşık 6.000 dekarlık alanda, İl genelinde ise 7.000 dekarlık alanda üç tekerrürlü olarak yürütülecek toplu mücadele ile Zeytin Sineği zararlısının ekonomik zarar eşiğinin altına çekilmesi hedefleniyor. Ayrıca İl genelinde Akdeniz Meyve Sineği zararlısı ile de proje kapsamında 3.000 dekarlık alanda toplu mücadele yaptırılması planlanmış olup, zehirli yem kısmi dal ilaçlaması yönteminin her iki zararlının kontrol altına alınması, yöntemin İl genelinde yaygınlaşması için eğitim yayım çalışmalarına ağırlık verilmektedir.

Tarla Okulu etkinliği şeklinde gerçekleşen ZİRAY dağıtım töreninde üreticilere sahada bire bir uygulamalı eğitim verilmiş olup, her iki zararlı yoğunluğu İl genelinde monitör tuzaklarla takip edilerek üreticiler mücadele zamanları konusunda uyarılmakta ve mücadelenin etkinliği İl ve İlçe Müdürlükleri teknik personelleri tarafından takip edilmektedir. Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede 4 yıldır, Zeytin Sineği ile mücadelede ise 2 yıldır uygulanan bu projeden üreticilerin son derece memnun olduğu gözlemlenmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.