Akpazı'nın faydaları, Akpazı nedir, Akpazı nasıl tüketilmeli?
Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2020 11:40
Akpazı nedir? Akpazı ne işe yarar? Akpazı nasıl kullanılır? Akpazı nerede yetişir? Akpazıyı kimler kullanabilir? Akpazı şifası? Akpazı nelere faydalıdır? İşte haberin detayları...
Hasat Zamanı Ve Şekli: Yaz boyunca ve bitki yeşil kaldığı müddetçe toplanır. Gerekse kurutulur.
Kurutma Usulü: gölgede kurutulur.
Kullanma Usulü: Taze olarak pişirilip yendiği gibi, kuru bitkiden 12 gr yarım litre suda haşlanıp iki günde tüketilir.
Kullanılan kısımlar: toprak üstü kısımlar.
Şifası: halk arasında mayasıl, anjin ve deri iltihaplanmasına karşı kullanılır.
Zehirlilik durumu: yoktur.
Çeşitler: bazı varyeteleri vardır.
Yetişme ortamı: yol kenarları, çit dipleri, harabe yerler, otlu nemli yerlerde bulunur.
Muhteviyatı: Protein, albuminli maddeler, karotin, yağlar, C vitamini, leusin, betain eterik yağ ve kolesterin.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.