8’incisi Düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı’nda ödüller sahibini buldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2019 10:50
8’incisi Düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı’nda ödüller sahibini buldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. işbirliği ve TÜBİTAK’ın desteğiyle Ar-Ge Proje Pazarı'nın bu yıl sekizincisi gerçekleşti

KMTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen ödül töreni açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yaptı. Günümüz dünyasında üretilen tek bir değerin ekonomik anlamda iyi ifade edilmesinin ülkelerin güç ve rekabetini arttırdığına dikkat çeken Vali Özkan, bu anlamda üniversitelere, özel sektöre ve genç yeteneklere büyük görev düştüğünü ifade etti.

Vali Vahdettin Özkan, öğrencilerin proje çalışmalarının küresel ölçekte katma değer ortaya koyacak projelerin oluşturulmasında önemli bir yerinin olduğunu vurguladı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise konuşmasında her alanda başarıya ulaşmak için sistem bütünlüğü içerisinde ve işbirliği ruhuyla çalışmanın önemini vurguladı. Kurum ve kuruluşlar arasındaki güç birliğinin bilim ve teknolojide yol kat etmede çok önemli katkıları olduğunun altını çizen Rektör Can, KSÜ olarak şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katma değer oluşturmak için kurum ve kuruluşlarla yürüttükleri işbirliklerini arttırarak devam ettireceklerini söyledi.

“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren üniversitemiz içerisinde çalışma barışını tesis ederek, öğrenciler için gelişim ve üretim sürecini destekledik.” diyen Rektör Can, “Bu desteğin neticesinde ortaya çıkan projeleri bu etkinlikte sunmanın gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun da konuşmasında sürdürülebilir kalkınma için teknolojiye dayalı yeni kalkınma modeli geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal ise sekizincisi gerçekleştirilen Ar-Ge Proje Pazarına ilişkin verileri paylaştı. Toplam 69 proje başvurusunun gerçekleştirildiğini ifade eden Dekan Ünsal, 69 başvurudan 47’sinin sergilenmeye hak kazanarak dereceye girmek için yarıştığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren projelere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken Prof. Dr. Ahmet Alkan’ın danışmanlığında Fatih Doğan ve Azat Ardın tarafından hazırlanan “Tarımsal Kalkınmada Verimliliği Arttıran Robot” isimli proje birinciliğe layık görüldü.

Ali Günel, Furkan Kuzucuoğlu ve Taha Öztürk’ün “Arttırılmış Gerçeklik Destekli Eğitim Arayüzü” projesi ikinci olurken, Eray Sakarya, Akif Kavan ve Enes Tarakçı tarafından geliştirilen “Fedai-B” projesi üçüncü, Özlem Karaadil’in “Atık Paladyum Çözeltilerinden Nano Paladyum Eldesi” dördüncü, Nur Hüda Hüseyin, Merve Söğütlük ve Sinan Baş’a ait “Likit Maraş Biberi” isimli projesi ise beşincilik elde etti.

Birinciye 4 bin 500 TL, ikinciye 3 bin 500 TL, üçüncüye 2 500 bin TL, dördüncüye bin 500 TL ve beşinciye 1000 TL para ödülü verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.