6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin Etkileri Bilime Işık Tutacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Kasım 2023 17:34

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen sempozyumda, 6 Şubat depremlerinin sosyal ve fiziksel etkileri bilimin ışığında ele alınıyor. Uluslararası katılımla gerçekleşen etkinlik, depremin bilimsel analizini sunacak.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası İktisat, İşletme ve Sosyal Bilimler Sempozyumu, depremlerin sosyolojik ve fiziki etkilerini bilimsel bir perspektifle ele alacak. Sempozyuma 20'den fazla ülkeden gelen 80 akademisyenin katılımıyla büyük bir uluslararası ilgi gösterildi.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yarattığı etkilerin inceleneceği bu önemli etkinlik, 25 Kasım'a kadar devam edecek. Sempozyumun sonunda elde edilen bilgiler uluslararası bir proje bildiri kitabına dönüştürülerek bilim dünyasına sunulacak.

6-subat-depremlerinin-etkileri-bilime-isik-tutacak.jpg

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden Prof. Dr. Hacı Mustafa Paksoy, sempozyumun ev sahibi üniversite olan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi tarafından düzenlendiğini belirtti. Paksoy, depremin etkilerinin bilimsel bir bakış açısıyla ele alınacağını ve elde edilen verilerin kitap haline getirileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Paksoy, sempozyumun kapsamının geniş olduğunu ve depremin çeşitli yönlerinin tartışılacağını vurgulayarak, "Sempozyuma 60'tan fazla bildiri, 20'den fazla ülkeden katılım ve 40'tan fazla kurumun katılımı söz konusu. Bu etkinlikte 80'den fazla bilim adamı bir araya geldi. Önceki sempozyumlarımızı 2018'de Gaziantep Üniversitesi ev sahipliğinde, kalkınma temasıyla düzenledik. İkincisini ise 2021'de online olarak, yine uluslararası katılım sağlayarak gerçekleştirdik ve o dönemdeki ana tema COVID-19'un etkileriydi. Üçüncüsünde ise maalesef depremi konu almak zorunda kaldık. Aslında tercihimiz yaşanmamış olmasıydı, ancak bu bilimsel olay gündeme geldi ve ciddi etkileri oldu. Bu etkilerin bilimsel bir platformda tartışılmasıyla bilime katkı sağlayacağımızı düşündüğümüz için üçüncüsünü depremi konu ederek düzenledik." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.