TOGG'un yeni suv modeli T8X geliyor! Lansman tarihi ve beklenen özellikler

TOGG'un yeni SUV modeli T8X için heyecan verici bir tarih belirlendi. Gürcan Karakaş, T10F'nin ardından T8X'i tanıtmaya hazır olabileceklerini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2024 13:37
TOGG'un yeni suv modeli T8X geliyor! Lansman tarihi ve beklenen özellikler

Togg'un yeni SUV modeli T8X için bir çıkış tarihi belirlendi. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, "T10F'nin ardından B segmentindeki bir SUV üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seneye bu zamanlarda, T10F'nin satışları başladıktan kısa bir süre sonra T8X'i de tanıtmaya hazır olabiliriz." şeklinde konuştu. Karakaş, Bursa Gemlik'teki Togg Teknoloji Kampüsü'nde gerçekleştirilen test sürüş programında değerlendirmelerde bulundu.

Karakaş, T10X'in dört çeker versiyonunun haziran-temmuz aylarında "limited edition" versiyonuyla piyasaya sürülebileceğini ve Togg'un uluslararası pazara açılacağı zaman hakkında bilgi verdi. "Bu yıl sonundan itibaren Avrupa'da varlık göstermeye başlayacağız. Zaten 2021'in mayıs ayında TOGG Europe GmbH'yi kurduk ve altyapısını şu anda oluşturuyoruz. T10X'in Avrupa'daki ön siparişlerine bu yıl sonunda başlayıp, yeni model yılında (2025) teslimatlara başlamak istiyoruz." dedi.

Karakaş, markanın uluslararası hedef pazar stratejisini pazar dinamiklerine uygun olarak güncellediğini vurgulayarak, "Önce 'İskandinav ülkelerinden başlayıp, Hollanda ve Belçika'ya doğru ilerleyeceğiz' demiştik ancak bu planı değiştirdik. Çünkü sektör hızla gelişiyor ve Çinli markalar hızla pazarı ele geçiriyor. Bu yüzden özellikle Avrupa'nın en büyük pazarı olan Almanya, Fransa ve İtalya'ya erken girmeye karar verdik." açıklamasında bulundu.

TOGG CEO'su Karakaş, ilk modellerini satışa sunduklarında rekor bir talep aldıklarını belirterek, 18 saat içinde 2023 yılı için planlanan tüm araçların satıldığını söyledi. İlk 8 saatte 2022'de satılan tüm elektrikli otomobillerin sayısından daha fazlasını sattıklarını dile getiren Karakaş, "Türkiye'nin bu değişime hazır olduğunu gördük. Kullanıcılar bilinçli bir şekilde T10X'i tercih ediyor. Siparişlerin yüzde 80'den fazlası en donanımlı versiyon için geldi. Ve 2023 Nisan ayından yıl sonuna kadar ilk 20 bin aracın teslimatını gerçekleştirdik. Bildiğimiz kadarıyla dünyada, Avrupa'da, Amerika'da veya Çin'de ilk üretim yılında 20 bin adet üretip satan başka bir şirket yok. Bu başarı, ülkemiz ve tüm ekibimiz için iyi bir başlangıçtır. Bundan sonra da aynı başarıyı sürdürmek için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Karakaş, bu başarının yeni modellerle devam edeceğini ve ikinci modelleri olan fastback ve üçüncü modelin geleceğini belirtti. Ocak ayında T10F'yi tanıttıklarını hatırlatan Karakaş, "T10F'nin ardından B segmentindeki bir SUV üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seneye bu zamanlarda, T10F'nin satışları başladıktan kısa bir süre sonra T8X'i de tanıtmaya hazır olabiliriz." dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.