Mehmet Akpınar kimdir?

Mehmet Akpınar Dulkadiroğlu Belediye Başkanı oldu. Mehmet Akpınar kimdir? kaç yaşında, nereli, kaç yaşında? Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar'ın eğitim ve kariyer hayatı biyografisi haberimizde yer almaktadır.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2024 15:44
Mehmet Akpınar kimdir?

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar 1973 yılında Kahramanmaraş'ın Duraklı mahallesinde doğan, çocukluğunu ve gençliğini Sakarya Mahallesi ve Aslanbey Mahallesi'nde geçiren kişi, bütün gençlik yıllarını Dulkadiroğlu bölgesinde geçirmiş.

Eğitimine Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi'nde yatılı olarak devam etmiş ve ardından İmam Hatip olarak atanmış. Daha sonra Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olmuş. İmam Hatip olarak görev yaptığı dönemde 28 Şubat döneminde mağduriyet yaşamış, 2 yıl 10 ay cezaevinde kalmış.

Ak Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nin kapatılması ve anayasadaki fikir özgürlüğünün genişlemesiyle 2003 yılında özgürlüğüne kavuşmuş ve suçsuz olduğu anlaşılarak tüm hakları iade edilmiş.

2003 yılında Vakit Gazetesi bölge koordinatör yardımcılığı yapmış, 2006 yılında kendi şirketini kurarak iş hayatına atılmış ve aynı yıl Mali Müşavirlik belgesini almış.

2014 yılında Ak Parti'den Belediye Meclis Üyesi olarak seçilmiş ve halen bu görevini sürdürmekte.

Ayrıca, 2015 yılında İmam Hatip Okulları Platformu'nun il koordinatörlüğüne atanmış ve halen bu görevini yürütmekte. Aynı zamanda Ensar Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Bertiz Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi olan kişi, 31 Mart 2023'da gerçekleşecek olan Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı seçimlerine aday adayı olarak siyasi mücadelesini sürdürmekteydi.

Evli ve dört çocuk babasıdır.

Mehmet Akpınar Dulkadiroğlu Belediye Başkanı olarak seçildi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.