Dolar ve Euro güne nasıl başladı? (24 Nisan 2024)

Dolar ve Euro'da yaşanan dalgalanmalar nedeniyle birçok kişi döviz fiyatlarını yakından takip ediyor. 24 Nisan 2024'te dolar ve euro kaç TL? En güncel bilgiler için haberimizi okuyun!

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2024 11:02
Dolar ve Euro güne nasıl başladı? (24 Nisan 2024)

Türkiye'de döviz kurlarının günlük olarak en çok merak edilen konular arasında olması, döviz girdisinin birçok ürün ve hizmetin fiyatını belirlemede kilit rol oynamasıyla doğrudur.

İran ve İsrail arasındaki gerilimin azalmasıyla birlikte savaş endişeleri de hafifledi. Türkiye'nin döviz kuru üzerinde belirleyici olan kritik faiz verisi ise yarın açıklanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) mart ayındaki gibi bir faiz sürprizi yapması bekleniyor mu?

Ekonomistler, Merkez Bankası'nın faiz oranını %50 seviyesinde sabit tutacağını öngörüyorlar. Önemli kuruluşlar arasında Deutsche Bank gibi isimler de benzer bir tahminde bulunuyor.

24 Nisan'da dolar ve Euro'nun Türk Lirası karşısındaki değeri ne durumda?

Dolar/TL, günün ilk saatlerinde yükselişle başladı ve saat 09.20 itibarıyla %0,1 artışla 32,5730 seviyesinden işlem görüyor.

Aynı saatlerde Euro/TL %0,1 değer kazanarak 34,8820'ye yükselirken, sterlin/TL %0,1 değer kaybıyla 40,5260 seviyesinden alıcı buluyor.

ABD'de dün açıklanan verilere göre, imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) nisanda aylık 2 puan azalarak 49,9 seviyesine gerileyerek son 4 ayın en düşük seviyesine indi. Hizmet sektörü PMI ise aynı dönemde 0,8 puan azalarak 50,9'a düştü.

Bu gelişmelerin ardından para piyasalarında, Fed'in haziran ayında faiz indirimine başlama olasılığı %15, temmuzda %44 ve eylülde ise %69 olarak fiyatlanıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.